Vastuullisuus

Meille tärkeimmät: ilmasto, ympäristö ja immeiset

Myö välitetään kanssakulkijoista lähellä ja kaukana. Luonnosta ja ilmastosta. Haluamme, että tulevat sukupolvet tietävät, miltä talven ensimmäiset lumihiutaleet tuntuvat poskilla ja kuinka hömötiainen pyrähtää kuusikossa. Juuremme ovat luonnon keskellä ja yhdessä tekeminen on meille karjalaisille luontaista. Itkemme, nauramme ja riemuitsemme yhdessä. Ketään ei jätetä ulkopuolelle. Se on sitä vastuullisuutta.

Tällä meiningillä meillä Lietsussa tehdään arkisia asioita.

Ympäristö myhäilee tyytyväisenä, kun lajittelemme ja kierrätämme jätteemme topakalla emännän otteella. Ja kun rätti heiluu, käytämme ympäristölle lempeitä puhdistus- ja pesuaineita. Tarkalla silmällä seuraamme energian ja veden kulutusta!

Lietsun sisustus kunnioittaa vanhaa ja kaihdamme ympäristöä kuormittavia materiaaleja. Vanhat huonekalut ja astiat ovat meillä käytössä niin huoneissa kuin tuvassa. Vanhasta luodaan uutta ja pidämme silmät ja korvat auki uusille, noheville ratkaisuille. Muovin käytön suhteen olemme tarkkoja. Emmekä turhaan tulosta paperille, vähemmälläkin pärjätään.

Lietsun asiakkaita kannustamme kohtuulliseen energian ja veden käyttöön. Mitä sitä turhaa lotraamaan! Ja rohkaisemme käyttämään julkista liikennettä, pyöräilemään, kävelemään – Pielisjoen maisemakin näyttäytyy upeimpana kävelyreitiltä tai pyörän selästä.

Ja a’vot, se ruoka! Meillä tarjotaan mahdollisimman paljon luomu- ja kasvisruokaa. Paikallista, totta kai.

Lietsu Boutique Aparthotel Joensuu vastuullisuus ympäristövastuu kestävä kehitys

Karjalainen ei toista jätä ja kaikki ovat tervetulleita

Lietsun sydän on Karjalan laulumailla. Lietsussa karjalainen kulttuuri elää aitona. Tasavertaisuudesta ei tarvitse edes keskustella – samanlaisia immeisiähän myö kaikki ollaan. Esteettömyys kuuluu kaikille ja siksi meillä on myös esteettömiä huoneita. Ja aina kun mahdollista, olemme mukana paikallista kulttuuriamme tukemassa. Siksi meillä voi törmätä Karjalaisiin taitajiin tai runonlausujiin.

We speak Gay on meille kunnia-asia

Lietsu on osa sateenkaariystävällistä We Speak Gay yhteisöä. Olemme sitoutuneet kohtelemaan kaikkia työntekijöitämme ja asiakkaitamme kunnioittavasti ja yhdenvertaisesti sukupuoleen, rotuun, ihonväriin, ikään, kansalaisuuteen tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. We Speak Gay yhteisön tavoitteena on rakentaa Suomesta entistä empaattisempi ja osallistavampi, maailman sateenkaariystävällisin matkailumaa. No sehän, jos mikä, on meidän arvojen mukaista!

Karjalaisella avoimuudella!

Kaikesta myö kerrotaan ennen kuin ehditte kysyäkään, sen verran puheliaita olemme! Kaiken tiedon itsestämme tahdomme reilusti ja avoimesti jakaa.

Sertifikaatit kertovat vastuullisuudestamme

Lietsussa kääritään hihat ja tehdään, mitä luvataan. Niinpä meillä noudatetaan Suomen luonnonsuojeluliiton Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää, ja läpäisimme järjestelmän auditoinnin hyväksytysti helmikuussa 2021. Meillä on myös uunituore Sustainable Travel Finland -sertifikaatti, joka osoittaa vastuullisuustyömme myös muilla kestävyyden osa-alueilla ympäristöasioiden lisäksi. Lisäksi olemme Joensuun kaupungin ilmastokumppani sekä olemme sitoutuneet Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimukseen (Matkailu- ja ravintolapalvelualan toimenpideohjelma).

Sustainable Travel Finland sertifikaatti Lietsu Boutique Aparthotel Joensuu vastuullisuusEkokompassi ympäristöjärjestelmä vastuullisuus Lietsu