Vastuullisuus

Meille tärkeimmät: ilmasto, ympäristö ja immeiset

Myö välitetään kanssakulkijoista lähellä ja kaukana. Luonnosta ja ilmastosta. Haluamme, että tulevat sukupolvet tietävät, miltä talven ensimmäiset lumihiutaleet tuntuvat poskilla ja kuinka hömötiainen pyrähtää kuusikossa. Juuremme ovat luonnon keskellä ja yhdessä tekeminen on meille karjalaisille luontaista. Itkemme, nauramme ja riemuitsemme yhdessä. Ketään ei jätetä ulkopuolelle. Se on sitä vastuullisuutta.

Tällä meiningillä meillä Lietsussa tehdään arkisia asioita.

Ympäristö myhäilee tyytyväisenä, kun lajittelemme ja kierrätämme jätteemme topakalla emännän otteella. Ja kun rätti heiluu, käytämme ympäristölle lempeitä puhdistus- ja pesuaineita. Tarkalla silmällä seuraamme energian ja veden kulutusta!

Lietsun sisustus kunnioittaa vanhaa ja kaihdamme ympäristöä kuormittavia materiaaleja. Vanhat huonekalut ja astiat ovat meillä käytössä niin huoneissa kuin tuvassa. Vanhasta luodaan uutta ja pidämme silmät ja korvat auki uusille, noheville ratkaisuille. Muovin käytön suhteen olemme tarkkoja. Emmekä turhaan tulosta paperille, vähemmälläkin pärjätään.

Lietsun asiakkaita kannustamme kohtuulliseen energian ja veden käyttöön. Mitä sitä turhaa lotraamaan! Ja rohkaisemme käyttämään julkista liikennettä, pyöräilemään, kävelemään – Pielisjoen maisemakin näyttäytyy upeimpana kävelyreitiltä tai pyörän selästä.

Ja a’vot, se ruoka! Meillä tarjotaan mahdollisimman paljon luomu- ja kasvisruokaa. Paikallista, totta kai.

Lietsu Boutique Aparthotel Joensuu vastuullisuus ympäristövastuu kestävä kehitys

Karjalainen ei toista jätä ja kaikki ovat tervetulleita

Lietsun sydän on Karjalan laulumailla. Lietsussa karjalainen kulttuuri elää aitona. Tasavertaisuudesta ei tarvitse edes keskustella – samanlaisia immeisiähän myö kaikki ollaan. Esteettömyys kuuluu kaikille ja siksi meillä on myös esteettömiä huoneita. Ja aina kun mahdollista, olemme mukana paikallista kulttuuriamme tukemassa. Siksi meillä voi törmätä Karjalaisiin taitajiin tai runonlausujiin.

We speak Gay on meille kunnia-asia

Lietsu on osa sateenkaariystävällistä We Speak Gay yhteisöä. Olemme sitoutuneet kohtelemaan kaikkia työntekijöitämme ja asiakkaitamme kunnioittavasti ja yhdenvertaisesti sukupuoleen, rotuun, ihonväriin, ikään, kansalaisuuteen tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. We Speak Gay yhteisön tavoitteena on rakentaa Suomesta entistä empaattisempi ja osallistavampi, maailman sateenkaariystävällisin matkailumaa. No sehän, jos mikä, on meidän arvojen mukaista!

Karjalaisella avoimuudella!

Kaikesta myö kerrotaan ennen kuin ehditte kysyäkään, sen verran puheliaita olemme! Kaiken tiedon itsestämme tahdomme reilusti ja avoimesti jakaa.

Sertifikaatit kertovat vastuullisuudestamme

Lietsussa kääritään hihat ja tehdään, mitä luvataan. Niinpä meillä noudatetaan Suomen luonnonsuojeluliiton Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää, ja läpäisimme järjestelmän auditoinnin hyväksytysti helmikuussa 2021. Meillä on myös uunituore Sustainable Travel Finland -sertifikaatti, joka osoittaa vastuullisuustyömme myös muilla kestävyyden osa-alueilla ympäristöasioiden lisäksi. Lisäksi olemme Joensuun kaupungin ilmastokumppani sekä olemme sitoutuneet Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimukseen (Matkailu- ja ravintolapalvelualan toimenpideohjelma). Oiva-raportti osoittaa, että myö toimitaan vastuullisesti myös kyökin puolella, ja Luotettava Kumppani -raportti, että noudatetaan vastuullisia toimintatapoja ihan muutenkin.

Sustainable Travel Finland sertifikaatti Lietsu Boutique Aparthotel Joensuu vastuullisuus           Ekokompassi ympäristöjärjestelmä vastuullisuus Lietsu      Lietsu_luotettava kumppani_tilaajavastuu_logo      Oiva-raportti_Lietsu Hotelli_hymynaama_logo

Lue lisää vastuullisuustyöstämme

 

22.5.2023 Climate Joensuu: Kuntanielu-hankkeen hiilinielupilotti valmistuu

2.6.2022 Visit Karelia: Lietsu – Vastuullisuutta rohkealla visiolla

23.5.2022 Pohjois-Karjalan Kauppakamarin lehti (s. 4 -7): Vastuullisuus on mahdollisuus ja välttämättömyys

21.5.2022 Huoneistohotelli Lietsu on vuoden vastuullinen matkailutoimija

26.1.2022 Kestävyysloikka: Huoneistohotelli Lietsu vastuullisen matkailun edelläkävijänä

3.11.2021 Pohjois-Karjalan ELY-keskus: Maakunnalliset ympäristöpalkinnot Tero Mustoselle, Huoneistohotelli Lietsulle sekä Mäkikylät ry kyläyhdistykselle

23.10.2021 Karjalainen: Huoneistohotelli Lietsussa vastuullisuus tulee luonnostaan: ”Tavalliset jutut, kuten kierrätys ja paikallisten yritysten tukeminen, ovat todella tärkeitä” – Vastuullisen matkailuyrityksen merkkejä on jaettu maakunnassa jo kahdeksan

17.6.2021 Itä-Suomen yliopisto: Vastuullisen matkailun kuuma kesä

Mediatiedote 16.4.2021 Kansallinen tunnustus Huoneistohotelli Lietsulle vastuullisuudesta

Mediatiedote 21.6.2020 Huoneistohotelli Lietsu kampanjoi vähävaraisten perheiden puolesta – “Kesäloma kuuluu kaikille”

Ikkunapaikka-lehti 2/2020 (s. 9): Joensuun uudessa Lietsu-hotellissa vaalitaan paikallista kulttuuria

Viikko Pohjois-Karjala 28.11.2019: Matkailualallakin voi toimia vastuullisesti

Opinnäytetyö Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän laadinta joensuulaiselle Huoneistohotelli Lietsulle (Tuukka Mäkelä, 2020)

Opinnäytetyö Huoneistohotelli Lietsun matka kohti Sustainable Travel Finland -merkkiä (Linda Muhonen, 2020)

Opinnäytetyö Esteettömyydestä ja saavutettavuudesta viestiminen huoneistohotelli Lietsussa (Reija Airaksinen, 2019). Lisätietoa esteettömyydestämme.

Opinnäytetyö Selvitys sateenkaarimatkailijoiden toiveista ja odotuksista hotellin palvelun ja viestinnän kehittämiseksi (Marja Nevalainen, 2021)